De goede doelen

Voor 2023

Er zijn reeds enkele mooie doelen geselecteerd en enkele nog in beraad.

Gevers 2023

Zij die ons in 2023 steunen

Het Voorjaarsconcert Helmond kan alleen georganiseerd worden met de steun van onze gevers.

Rotaryclub Helmond

i.s.m. Gemeente Helmond

Het Voorjaarsconcert Helmond is een initiatief van de Rotaryclub Helmond i.s.m. de Gemeente Helmond.

“Zorgt u dat het ons weer lukt in 2023.”

Op een wat ander moment, in een vertrouwde omgeving, een verrassend programma!

Beste vrienden van ons concert,

Het 17e Nieuwjaarsconcert Helmond is in 2023 weer traditioneel in januari en wij hopen dat u daarbij wilt zijn!

In de vertrouwde en bekende omgeving zoals de meesten van u deze al kennen, presenteren wij u een afwisselend en verrassend avondprogramma, uiteraard met een gezellig en nuttig samenzijn daarna.

Ieder jaar opnieuw hebben we meerdere mooie goede doelen en inmiddels zijn dat er door de jaren heen al meer dan 60. Dankzij uw bijdragen hebben we inmiddels al ruim € 440.000,- aan goede doelen kunnen doneren.

Ook komend jaar zullen wij met uw bijdrage weer een mooi concert organiseren ten bate van de goede doelen! Alvast dank daarvoor!

Namens het Nieuwjaarsconcert Rotary Helmond (Stichting Helmond ontvangt – Helmond geeft)Gertjan Aarts, voorzitter

Wat vind ik het fantastisch dat we onze jaarlijkse traditie weer op mogen pakken. Het Rotary Concert, ditmaal midden in de lente. Het seizoen waarin de knoppen van het jonge groen tevoorschijn komen. De  eerste bloesem is zichtbaar. Het zonlicht wordt sterker en de dagen weer langer. Hoe mooi past deze symboliek van de lente bij een stad en een samenleving die eindelijk weer open zijn gegaan. De nieuwe energie is voelbaar en zichtbaar.

Met het organiseren van dit concert laat Rotary Helmond haar verbondenheid met de stad zien. Ook dit jaar weer ontvangen een aantal maatschappelijke initiatieven een steuntje in de rug. Meer dan ooit – na deze lastige coronaperiode – besef ik hoe belangrijk deze initiatieven zijn. Dat we er zijn voor elkaar, dat we samen sterk zijn en samen het verschil kunnen maken.

En dat doen we niet alleen voor onszelf en onze eigen inwoners. Het is hartverwarmend om te zien dat we ons hart ook openstellen voor mensen van buiten onze (lands)grenzen. Vluchtelingen uit Oekraïne én elders uit de wereld voor wie wij een veilige haven zijn.

Ik ben trots op u, trots op onze stad. Een stad van doeners, een stad waarin je kunt thuiskomen. Zelden was dat zo zichtbaar als nu.

Elly Blanksma – Van den Heuvel, Burgemeester Helmond

De uitvoerende musici

Francesca Pusceddu, sopraan

De Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu werd in 1994 geboren op Sardinië. Ze begon haar muziekstudie als violiste en studeerde in 2015 af aan het Staatsconservatorium van Cagliari (Italië).

In 2019 maakte ze deel uit van het Young Artist Programme en in datzelfde jaar kreeg ze de prijs als beste opkomende operazangeres in Sardinië. Ook in 2019 studeerde ze summa cum laude  af in zang aan het Prins Claus Conservatorium (Groningen) bij Hanneke de Wit. Ook bij pedagoog Margreet Honig bleef ze studeren en sloot in 2021  haar studie aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam succesvol af. Als soliste trad Francesca op in verschillende zalen in Nederland en Italië zoals onder meer het Muziekgebouw en het Concertgebouw Amsterdam met diverse opera- en operetterollen. Maar haar repertoire omvat ook werken uit de baroktijd tot hedendaagse muziek.

Felipe Gallegos, tenor

Felipe Gallegos werd geboren in Guadalajara, Mexico. Hij heeft zich ontwikkeld als een klassieke tenor in oratorium, concertmuziek en opera. Hij begon zijn studie aan de Universiteit van Guadalalara, daarna won hij verschillende beurzen van het Nationaal Instituut voor Schone Kunsten van Mexico om zijn studies in het buitenland voort te zetten. Onder zijn leraren bevinden zich Carlos Aransay, Katherine Cieszinsky, Corradina Caporello, Claude Corbeil en Joan Dornemann. Hij studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Catrin Wyn-Davies en Rita Dams.

Op het opera toneel zong hij in de Rossini-opera Viaggio a Reims, La cambiale di Matrimonio, El Retablo de Maese Pedro van De Falla, L ‘enfant et les sortegegies door Ravel, en L’ Elisir d’amore van Donizetti.

Op het concertpodium zong hij evangelist-rol en aria’s van Johannes Passion van Bach, evenals o.a. het Magnificat en Cantata BWV 111. Ook zong hij solo’s in Il Vespro della Beata Vergine van Monteverdi met Capella Barroca de México, Requiem van Mozart, Negende Symfonie van Beethoven met OFUNAM en Pasión según San Marcos van Osvaldo Golijov met Orquesta Sinfónica Nacional de México en was hij te gast bij de Opera de Bellas Artes met Orquesta del Teatro de Bellas Artes in México. Onlangs heeft hij de rol van Ferrando gezongen in Così fan tutte van Mozart in het Summer Opera Season met de Dutch National Opera Academy.

Hij is lid van Coro de Madrigalistas de Bellas Artes, waar hij ook als dirigent heeft gewerkt.

Gabriel González Jiménez, dirigent

De jonge dirigent Gabriel González werd in 2002 geboren in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje.

In 2020 is hij cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in de afstudeerrichting contrabas. Sinds 2021 studeert hij Orkestdirectie bij Arjan Tien aan het Conservatorium Maastricht. Regelmatig assisteert hij Arjan bij diverse orkesten.

Hij dirigeerde verschillende ensembles zoals Young Orchestra of Gran Canaria, Conservatory of Las Palmas Symphonic Orchestra, Maastricht Saxophone Ensemble, Conservatorium Maastricht Orchestra, Limburg Youth Orchestra, Nederlands Studenten Orkest en het VU Orkest Amsterdam.

De komende maand dirigeert hij het Offstage orkest van het VU Orkest in het Concertgebouw, in een productie van Mahlers Tweede symfonie “Auferstehung”

Musica Lyrica

Ensemble Musica Lyrica is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Het instrumentale deel bestaat uit spelers van de grote orkesten van Nederland, zoals Philharmonie Zuid, Zeeuws Orkest en Radio Philharmonisch Orkest.
Het instrumentaal ensemble bestaat uit circa 18 spelers: strijkers, blazers en piano en zijn uitstekend thuis dit veeleisende repertoire.

Het vocaal ensemble is samengesteld uit leden van het Brabant Koor, aangevuld met zangers uit de wijde regio.

Samen met dirigent Gabriel González en de beide solisten staan zij garant voor een prachtig concert!

Samen met dirigent Gabriel González en de beide solisten staan zij garant voor een prachtig concert!

Programma

14.00 uur – Inloop

15.00 uur – Uitreiking Goede Doelen

15.30 uur – Concert

 • Triomfmars uit Aïda / Giuseppe Verdi
 • ‘Quel Guardo, Il Cavaliere’ uit Don PasQuale / Vincenzo Bellini
 • ‘Hummingchorus’ uit Madame Butterfly / Giaccomo Puccini
 • ‘Parigi o Cara’ uit La Traviata / Giuseppe Verdi
 • ‘O Mio Babbino Caro’ uit Gianni Schicchi / Giaccomo Puccini
 • ‘Nessun Dorma’ uit Turandot / Giaccomo Puccini
 • ‘Va pensièro’ uit Nabucco / Giuseppe Verdi
 • ‘Quanto è bella’ uit L’elisir d’amore / Gaetano Donizettii
 • ‘Casta Diva’ uit Norma / Vincenzo Bellini
 • ‘La donna è mobile’ uit Rigoletto / Giuseppe Verdi
 • ‘Brindisi’ uit La Traviata / Giuseppe Verdi

 

16.30 uur – Hapjes en drankjes

18.00 uur – Afsluiting

Laatste nieuws

Voorbereiding Nieuwjaarsconcert 2023 in volle gang

Na een uitstapje naar het voorjaar, is het Rotary Nieuwjaarsconcert in 2023 weer terug op de vertrouwde plek: de weken na nieuwjaar!

Op Zondag 15 januari zal ROC ter Aa in het teken staan van de Italiaanse Belcanto-stijl. Solisten, koor en orkest nemen u mee langs de grote opera’s van o.a. Donizetti, Bellini, Pucinni en Verdi.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en we hopen wederom op een groot bedrag om weer zoveel mogelijk goede doelen te ondersteunen.

/ Nieuws

Hoofdgevers 2023

ROC Ter Aa
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Gertjan Aarts
Sponsorwerving
gertjan@aartsrisicoadvies.nl
+31 6 11 01 52 43
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com