De goede doelen

Voor 2022

Er zijn reeds enkele mooie doelen geselecteerd en enkele nog in beraad.

Gevers 2022

Zij die ons in 2022 steunen

Het Voorjaarsconcert Helmond kan alleen georganiseerd worden met de steun van onze gevers.

Rotaryclub Helmond

i.s.m. Gemeente Helmond

Het Voorjaarsconcert Helmond is een initiatief van de Rotaryclub Helmond i.s.m. de Gemeente Helmond.

“Zorgt u dat het ons weer lukt in 2022.”

Op een wat ander moment, in een vertrouwde omgeving, een verrassend programma!

Beste vrienden van ons concert,

Het 16e Nieuwjaarsconcert Helmond is dit jaar een Voorjaarsconcert Helmond en ook daar wilt u bij zijn!

Voor de tweede keer sinds 2020 zou ons mooie concert niet kunnen doorgaan en voor het tweede jaar op rij zouden diverse goede doelen een donatie moeten missen! De voorbereidingen waren eind vorig jaar al grotendeels gedaan, het ROC was gereserveerd en de artiesten waren toch al voorlopig geboekt en dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Vandaar een eenmalig uitstapje naar een voorjaarsconcert, op een wat ander moment, maar in de vertrouwde en bekende omgeving zoals de meesten van u deze al kennen, presenteren wij u een afwisselend en verrassend avondprogramma met bijzondere muziek, zang en dans. Uiteraard met een gezellig en nuttig samenzijn daarna. Ieder jaar opnieuw hebben we meerdere mooie goede doelen en inmiddels zijn dat er al meer dan 60, welke we in de voorbije jaren met uw bijdragen konden ondersteunen. We hebben in al die jaren ruim 8.000 gasten mogen ontvangen en aan totale giften zijn we de € 400.000,- al ruimschoots voorbij.

Het verheugt ons echt dat we dit jaar mede dankzij uw bijdrage toch weer een mooi concert konden organiseren. Dank daarvoor!

Namens het Nieuwjaarsconcert Rotary Helmond (Stichting Helmond ontvangt – Helmond geeft)


Gertjan Aarts, voorzitter

Wat vind ik het fantastisch dat we onze jaarlijkse traditie weer op mogen pakken. Het Rotary Concert, ditmaal midden in de lente. Het seizoen waarin de knoppen van het jonge groen tevoorschijn komen. De  eerste bloesem is zichtbaar. Het zonlicht wordt sterker en de dagen weer langer. Hoe mooi past deze symboliek van de lente bij een stad en een samenleving die eindelijk weer open zijn gegaan. De nieuwe energie is voelbaar en zichtbaar.

Met het organiseren van dit concert laat Rotary Helmond haar verbondenheid met de stad zien. Ook dit jaar weer ontvangen een aantal maatschappelijke initiatieven een steuntje in de rug. Meer dan ooit – na deze lastige coronaperiode – besef ik hoe belangrijk deze initiatieven zijn. Dat we er zijn voor elkaar, dat we samen sterk zijn en samen het verschil kunnen maken.

En dat doen we niet alleen voor onszelf en onze eigen inwoners. Het is hartverwarmend om te zien dat we ons hart ook openstellen voor mensen van buiten onze (lands)grenzen. Vluchtelingen uit Oekraïne én elders uit de wereld voor wie wij een veilige haven zijn.

Ik ben trots op u, trots op onze stad. Een stad van doeners, een stad waarin je kunt thuiskomen. Zelden was dat zo zichtbaar als nu.

Elly Blanksma – Van den Heuvel, Burgemeester Helmond

De uitvoerende musici

The Fahy’s and friends

The Fahy’s and friends is de crème de la crème van de Ierse muziek! Violiste Máirín Fahy soleerde in de beroemde shows Riverdance en Lord of the Dance, Gerard Fahy (uilleann pipes) componeerde muziek voor o.a. Lord of the Dance, Yvonne Fahy is een multi-instrumentalist en speelt m.n. slagwerk. Toetsenist Colm Henry is bekend van o.a. Clannad en Chris Kelly is een bekend producer. Samen vormen zij een top-ensemble wat zeker voor spektakel zal zorgen op deze avond!

Máirín Fahy (viool) soleerde in de beroemde shows Riverdance en Lord of the Dance, tourde met sterren als o.a. Dolores O’ Riordan The Chieftains en The Cranberries en werkte mee aan films zoals The Devil’s Own met Harrison Ford en Brad Pitt.

Gerard Fahy (uilleann pipes) is een van de meest vooraanstaande Ierse musici van dit moment en begenadigd componist. Hij schreef o.a. de muziek voor Michael Flatley’s Lord of the Dance, Dangerous Games en de musical Tara en trad op met o.a. Boston Pops Orchestra en vele anderen.

Yvonne Fahy (percussie) is multi-instrumentalist die o.a. bodhran, drums, bass, accordion, whistles, mandoline, guitaar en keyboard speelt. Als componist is ze ook bekend als de Mike Oldfield van de traditionele Ierse muziek omdat ze alle instrumenten op haar 2 solo albums “Pulse of the Earth” en “Diversity” zelf bespeeld.

Chris Kelly (gitaar) starte zijn carière met Ceoltoiri Magh Locha, waarmee hij over de hele wereld tourde. Dit deed hij ook als sales manager van Riverdance en daarna met de musical Tara van Gerard Fahy. Na het drukke tour-leven, besloot hij om in 2005 met zijn vrouw Máirín te settelen in Galway met de show Trad on the Prom.

Colm Henry (keyboards) studeerde af aan het University College Dublin en is een veelgevraagd studio en tourmuzikant. Hij maakte opnames met alle grote Ierse artiesten, waaronder Clannad en Westlife en toerde recentelijk met Tommy Fleming op zijn internationale tours in de VS en Engeland.

Ami Hewitt, sopraan

Ami Hewitt is een coloratuur-sopraan uit Dublin. Ze is afgestudeerd aan het Trinity College en het TUD-conservatorium voor muziek en drama, waar ze haar bachelor-diploma behaalde met als hoofdvak zang. Meer recentelijk studeerde ze cum laude af voor een Master’s degree in Voice en Opera aan het Conservatorium Maastricht in Nederland.

Tijdens haar masterstudie werkte Ami samen met regisseur Sybrand van der Werf en dirigent Federico Santi aan de rol van Olympia (Les contes d’Hoffmann) als onderdeel van een ‘Covid creation production’ gebaseerd op het verhaal van Decamerone. In Maastricht vormde Ami samen met de Schotse pianiste Anna Michels Duo Anam.

Ami was finalist in het televisieprogramma ‘Aria’ van Omroep Max, dat in 2021 op NPO 1 werd uitgezonden. Het concours was in samenwerking met De Nationale Opera en het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Leonard Evers.

Ami heeft ook deelgenomen aan masterclasses bij diverse grote namen en is lid van de operastudio van de  Irish National Opera, die een cruciale rol heeft gespeeld bij haar introductie in de professionele wereld.

Beate Loonstra, harp

Beate werd op zeer jonge leeftijd op slag verliefd op de harp en speelt al vanaf haar zesde jaar. Ze studeerde bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium, waar ze summa cum laude haar mastergraad pathway performance behaalde en omschreven werd als een ‘waanzinnig talent, technisch geweldig, een allround musicus met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit’. Tijdens de master studeerde Beate mede dankzij ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds ook aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze ook improvisatielessen volgde.

Beate heeft diverse (eerste) prijzen gewonnen bij o.a. het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en het Rosa Spier Harpconcours. Ze geeft concerten en volgde masterclasses binnen verschillende muziekgenres bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland en soleerde met diverse orkesten. Beate kijkt graag verder dan het geijkte repertoire en werkt daarom samen met componisten om nieuwe composities voor de harp tot stand te laten komen. Ook arrangeert ze zelf muziek voor de harp die in eerste instantie niet voor het instrument geschreven is. Beate is geboeid door de impact die muziek op mens en maatschappij kan hebben, en heeft daarin een avontuurlijke en onderzoekende houding om hier invulling aan te geven. Ze organiseert projecten waarin luisteraars centraal staan en muziek op een laagdrempelige en veelzijdige manier gepresenteerd wordt.

Naast haar liefde voor solospel, speelt Beate graag in ensembles en met koor en/of orkest. Hoogtepunten daarvan zijn o.a. haar duospel met violiste Emmy Verhey, haar samenwerking met het Metropole Orkest, meerdere live optredens op Radio 4 en haar deelname aan de Symphony of Unity op dancefestival Tomorrowland 2019. Beate is als harpdocent verbonden aan De Utrechtse MuziekSchool en Kunstencentrum Nieuwe Vaart Vleuten.

Kilkenny School of Irish Dance

De Kilkenny School of Irish Dance uit Den Haag is belangrijkste Ierse dansschool in Nederland. De School is opgericht door Sean Kilkenny uit Galway. In de 80-er jaren maakte hij furore als danser in de revival van de Ierse volksdans en danste in alle grote shows van die tijd.

 

Doel van de school is het samenbrengen van dansers, zowel Nederlanders als expats, met een passie voor de muziek en het ritme van Irish Dance.

De school mag dan in pure aantallen klein zijn, maar ze heeft in de loop der jaren een groot aantal Europese – en wereldkampioenen voortgebracht.

Naast de competities dansen de leerlingen ook graag bij vele feestelijke activiteiten door heel Nederland en daarbuiten.

Laatste nieuws

Nieuwjaarsconcert 2022 wordt Voorjaarsconcert 2022

Al voor de Coronamaatregelen werden aangescherpt was het voor ons al duidelijk dat het Nieuwjaarsconcert 2022 wederom niet door kon gaan. Een teleurstelling voor ons, maar vooral ook voor de goede doelen. Daarom is besloten om het concert als Voorjaarsconcert alsnog te gaan plannen op Zaterdag 7 mei om 20.00 uur. Het thema blijft , zoals gepland, Ierland en gelukkig zijn ook alle musici beschikbaar op die datum! Binnenkort meer hierover.

/ Nieuws

Hoofdgevers 2022

ROC Ter Aa
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Sjoerd van Ierssel
Sponsorwerving
sierssel@abenslag.nl
+31 6 20 05 67 38
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com