De goede doelen

Voor 2024

Er zijn reeds enkele mooie doelen geselecteerd en enkele nog in beraad.

Gevers 2024

Zij die ons in 2024 steunen

Het Nieuwjaarsconcert Helmond kan alleen georganiseerd worden met de steun van onze gevers.

Rotaryclub Helmond

i.s.m. Gemeente Helmond

Het Nieuwjaarsconcert Helmond is een initiatief van de Rotaryclub Helmond i.s.m. de Gemeente Helmond.

“Zorgt u dat het ons weer lukt in 2024.”

18e Nieuwjaarsconcert Helmond, een prima traditie!

Mooi dat we dit weer met elkaar mogelijk hebben gemaakt!

 

Beste vrienden van ons concert,

Het 18e Nieuwjaarsconcert Helmond hebben we weer met elkaar mogelijk gemaakt!

Heel bijzonder om ieder jaar weer te zien hoe we hier langzaam maar zeker weer in slagen.

Het zijn turbulente tijden en juist dan is het zo mooi dat er voor dit concert toch zoveel draagvlak is bij onze sponsoren en partners.

We gaan dit jaar over de 70 goede doelen welke we in de afgelopen 18 edities van ons concert konden ondersteunen met een bedrag wat in zijn totaliteit richting € 500.000,- gaat!

De trouwe sponsoren, met wat wisselingen toch zo’n 100 in aantal en het jarenlange partnership met de Gemeente maken dit alles mogelijk en wij beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is.

Over de goede doelen is weer gewikt en gewogen en is zorgvuldig een besluit genomen.

Leuk om te vermelden trouwens, dat we met veel van onze eerdere doelen nog steeds goede contacten onderhouden.

Het concert van vandaag wordt zeker weer een mooie ervaring.

Een stevig Balkan orkest met bijzondere solisten. Zo heeft u ongetwijfeld nog nooit Balkan muziek gehoord.

U zult er vast van genieten.

Fijn dat u er bent en ons een warm hart toedraagt.

Dank daarvoor!

Gertjan Aarts

Voorzitter Stichting Helmond ontvangt – Helmond geeft
Nieuwjaarsconcert Helmond

Er voor elkaar zijn in moeilijke tijden, dat verbindt

 

Het is ieder jaar geweldig om te zien dat mensen in onze stad zich inzetten om het voor iedereen wat dragelijker te maken. Veel van onze stadsgenoten maken zich zorgen. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met rondkomen. Of voelen zich eenzaam. Zijn bang om niet gezien te worden. We vergeten snel dat een klein gebaar ver kan dragen. Soms is dat iemand die naar je luistert of die je aanmoedigt. Voor anderen een (financieel) steuntje in de rug. Belangrijk is dat we elkaar zien en naar elkaar omkijken.

Al voor de 18e keer wordt dit prachtige concert georganiseerd. Er komt veel kijken bij het organiseren van dit evenement. Maar ook hier geldt, vele handen maken licht werk. Samen geven we een mooie invulling aan het nieuwjaarsconcert.

Het resultaat mag er ieder jaar weer zijn. Samen luisteren naar prachtige muziek en het ontmoeten van stadsgenoten. Met uw bijdragen, groot en klein,  laten we zien dat Helmonders er echt voor elkaar zijn.  De lijst van gevers is groot en dat doet me goed.

Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Elly Blanksma – van den Heuvel, Burgemeester Helmond

De uitvoerende musici

Marilena Chrysochoidi, sopraan

Marilena Chrysochoidi werd geboren in Athene, Griekenland in 1991. Haar familie komt uit Klein-Azië en ze groeide op omringd door een verscheidenheid aan muziekgenres. Ze begon piano te spelen op 7-jarige leeftijd en toen ze naar een muzikale middelbare school ging, bracht haar liefde voor de traditionele muziek haar ertoe, naast piano en tamboura’s, ook het Griekse volksinstrument santur te studeren. Tegelijkertijd kreeg ze zanglessen en na schooltijd kreeg ze uitsluitend een klassieke zangopleiding bij Marina Krilovici. In 2014 behaalde ze haar operadiploma bij Cellia Costea met lof. Aangetrokken door de podiumkunsten ging Marilena naar de Dramaschool van het Griekse Kunsttheater “Karolos Koun” en studeerde af in 2015, terwijl ze in 2016 deelnam aan de Opera Studio van de Griekse Nationale Opera.

In 2021 behaalde Marilena haar Master of Arts diploma in klassieke zang “cum laude” aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Andrew Richards.

Simona Storobelea

De Roemeense Simona Storobelea heeft al een indrukwekkende carrière achter zich, gespecialiseerd in Roemeense volksmuziek. Geboren in een Lautari familie, kreeg ze de traditionele Roemeense muziek met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven. Haar moeder en grootmoeder leerden haar de traditionele Roemeense zangtechniek, en die van de zigeuners. Zij heeft zich al jaren verdiept in de Balkan muziekcultuur en de traditionele muziek van Roemenië, Bulgarije en Griekenland, alsmede de Roma cultuur. Ze werkt veelvuldig samen met The Brussels Balkan Orchestra. Woonachtig in België verzorgt zij optredens in heel Europa.

Gulmira Issabekova, piano

Gulmira Issabekova werd geboren in Astana(Kazachstan). Daar begon ze op 5-jarige leeftijd haar muziekopleiding aan de Music Academy Astana.
In 2009 ging ze naar de vooropleiding van het ‘P.I. Tschaikovsky’ conservatorium in Moskou en werd al na 1 jaar toegelaten tot de hoofdopleiding met een beurs, waar zij in 2014 afstuderde met lof.
Ze speelde reeds in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall en gaf concerten in Rusland, Kazachstan, Nederland, Duitsland en Turkije.
Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden en na een masterclass in 2014 bij Naum Grubert werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Master, die zij op 12 juni 2018 behaalde. Zij is momenteel gevestigd in Den Haag.

Anastasia Sobyanina, piano

Anastasia Sobyanina werd geboren in 1991 in de Kaspyisk-republiek Dagestan. In 2014 studeerde ze af aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou in de klas van Irina Osipova.

Anastasia Sobyanina is de eerste prijswinnaar van diverse internationale competities zoals de Internationale Pianowedstrijd “Citta di Pesaro”, de Internationale Pianowedstrijd in Waterloo, de Internationale Pianowedstrijd “Teacher and Student” in Moskou. Ze is prijswinnaar geworden van vele internationale competities, waaronder onder meer de Maria Yudina International Piano Competition, de International Chopin Competition in Rome, de International Music Competition in Londen en de Aarhus International Competition in Denemarken.

Sinds 2016 werkt Anastasia regelmatig als gastdocent op het Internationale Hugo-Staehle-Festival voor jonge pianisten in Kassel, Duitsland. Sinds 2017 is ze hoofd internationale betrekkingen van het Internationale Pianofestival “Clavis” in Sint-Petersburg / München.

Vatra Străbună

De traditionele dansgroep Vatra Străbună brengt de authentieke Roemeense en Griekse Volksdansen, vaak begeleidt door hun eigen ensemble. Dit keer in samenwerking met The Brussels Balkan Orchestra.

Brussels Balkan Orchestra

Het Brussels Balkan Orchestra (BBO) ontstond in 2016 uit de aanstekelijke vibes van Nicolas Hauzeur, violist, onderwijzer, vertolker, inwijder en verbindend figuur rond het Balkan-repertoire dat hij sinds vele jaren, hier en elders, speelt en overdraagt.
Het ensemble brengt een ‘twintigtal’ muzikanten samen, in de ban van deze levendige, subtiele, dansbare en veeleisende muziek, aangeleerd door de grote meesters van de traditionele Bulgaarse, Roemeense en Griekse muziek. Het interpreteert voornamelijk parels van het volkse repertoire verzameld tijdens muzikale reizen om ze vervolgens te vertalen in een orkestrale versie vol delicatesse en sensualiteit. Het BBO brouwt een pittige en elegante muziek, geknipt voor dans, die levendig circuleert tussen de diverse verkende traditionele culturen.

Marilena Chrysochidi, zang en santur
Simona Storobelea, zang
Aurel Budisteanu, accordeon
Romain Karsenty, accordeon
Dimitris Rossidis, gitaar
Costel Ursulets, cimbamon
Jill Jeshek, fluit en piccolo
François Postic, sopraan saxofoon en percussie
Justine Rigutto, viool
Anaïs Lambert, viool
Frédéric Gairard, viool
Nicolas Hauzer, viool
Jérémie Bénichou, viool en altviool
Elvira Serrano Rivas, cello
Zoli Kekenj, contrabas

Programma

14.00 uur – Ontvangst

15.00 uur – Welkom en kort woordje door Elly Blanksma – van den Heuvel, Burgemeester Helmond

15.10 uur – Bekendmaking sponsorbedrag en uitreiking cheques

15.30 uur – Concert

Uitvoerenden:
Brussels Balkan Orchestra m.m.v. Simona Storobelea & Marilena Chrysochoidi, zang
Vatra Străbună, dans
Gulmira Issabekova & Anastasia Sobyanina, piano

 1. Slavische dans Opus 72, nr. 2 van Antonin Dvorák
  Gulmira Issabekova & Anastasia Sobyanina(piano)
 2. “Fairy of the bay” uit “Peruze” van Theophrastos Sakellaridis
  Marilena Chrysochoidi (sopraan) en Gulmira Issabekova (piano)
 3. Hongaarse dans nr. 1 van Johannes Brahms
  Gulmira Issabekova & Anastasia Sobyanina (piano) en Brussels Balkan Orchestra
 4. Suite uit Transylvanië
  Brussels Balkan Orchestra & François Postic (saxofoon)
 5. Suite uit Moldovië
  Brussels Balkan Orchestra en Vatra Străbună
 6. Suite Lăutărească
  • a) Doina met Costel Ursulet (cimbalon)
   b) Lume lume met Simona Storobelea (zang)
   c) Hora din Caval met Jill Jeshek (fluit)
   d) Rustem met Aurel Budisteanu (accordeon)
   e) Marioara de la Gorj met Simona Storobelea (zang)
 7. Mars en lied uit Smyrna met Marilena Chrysochoidi (sopraan en santur)
 8. Eche geia panta geia met Marilena Chrysochoidi (sopraan)

 

16.30 uur – Informele borrel met hapjes

18.00 uur – Einde borrel

Laatste nieuws

Voorbereidingen Nieuwjaarsconcert 2024 gestart

Na uitstapjes naar Wenen, Ierland en Italië gaan we komende editie de Balkan verkennen. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en het beloofd wederom een spectaculair programma te worden, zoals u van ons gewend bent.

Met artiesten uit o.a. Roemenië, Griekenland, Kazachstan en België, gaan we de muziek van de Balkan verkennen.

Ook de sponsorwerving is gestart, wij hopen weer te mogen rekenen op onze langjarige partners!

/ Nieuws

Hoofdgevers 2024

ROC Ter AA
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Gertjan Aarts
Sponsorwerving
gertjan@aartsrisicoadvies.nl
+31 6 11 01 52 43
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com