De goede doelen

Voor 2024

Er zijn reeds enkele mooie doelen geselecteerd en enkele nog in beraad.

Gevers 2024

Zij die ons in 2024 steunen

Het Nieuwjaarsconcert Helmond kan alleen georganiseerd worden met de steun van onze gevers.

Rotaryclub Helmond

i.s.m. Gemeente Helmond

Het Nieuwjaarsconcert Helmond is een initiatief van de Rotaryclub Helmond i.s.m. de Gemeente Helmond.

“Zorgt u dat het ons weer lukt in 2024.”

In een vertrouwde omgeving en op een vertrouwd moment, een verrassend programma!

 

Beste vrienden van ons concert,

Het 18e Nieuwjaarsconcert Helmond is in 2024 weer traditioneel in januari en wij stellen het enorm op prijs dat u daarbij wilt zijn!

In de vertrouwde en bekende omgeving zoals de meesten van u deze al kennen, presenteren wij u een afwisselend en verrassend middagprogramma, uiteraard met weer een gezellig en nuttig samenzijn daarna.

Ieder jaar opnieuw hebben we meerdere goede doelen, door de jaren heen al meer dan 65 en dankzij uw bijdragen hebben we in al die tijd al ruim € 440.000,- kunnen doneren.

Zo’n 100 bedrijven, instellingen, particulieren en het partnership met de Gemeente Helmond maken dit mooie evenement voor ons mogelijk.

Wist u dat een speciale commissie binnen Rotary Helmond de diverse goede doelen zeer zorgvuldig selecteert en in overleg met onze Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, de definitieve keuzes maakt?

Wij willen immers borgen dat uw middelen goed terecht komen.

De gekozen doelen komen bij Rotary Helmond ook nog een presentatie geven over de bestede middelen en soms ondersteunen wij aanvullend met onze gezamenlijke kennis binnen ons netwerk of waar nodig met een bestuursfunctie.

Ook dit jaar weer een mooi concert ten bate van goede doelen. Doelen die een bijdrage echt verdienen, of deze gewoon keihard nodig hebben!

Wij willen ze niet vergeten, zeker niet in de huidige tijd.

Uw bijdrage doet ertoe. Dank daarvoor!

Gertjan Aarts
Voorzitter Stichting Helmond ontvangt – Helmond geeft
Nieuwjaarsconcert Helmond

De uitvoerende musici

Marilena Chrysochoidi, sopraan

Marilena Chrysochoidi werd geboren in Athene, Griekenland in 1991. Haar familie komt uit Klein-Azië en ze groeide op omringd door een verscheidenheid aan muziekgenres. Ze begon piano te spelen op 7-jarige leeftijd en toen ze naar een muzikale middelbare school ging, bracht haar liefde voor de traditionele muziek haar ertoe, naast piano en tamboura’s, ook het Griekse volksinstrument santur te studeren. Tegelijkertijd kreeg ze zanglessen en na schooltijd kreeg ze uitsluitend een klassieke zangopleiding bij Marina Krilovici. In 2014 behaalde ze haar operadiploma bij Cellia Costea met lof. Aangetrokken door de podiumkunsten ging Marilena naar de Dramaschool van het Griekse Kunsttheater “Karolos Koun” en studeerde af in 2015, terwijl ze in 2016 deelnam aan de Opera Studio van de Griekse Nationale Opera.

In 2021 behaalde Marilena haar Master of Arts diploma in klassieke zang “cum laude” aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Andrew Richards.

Simona Storobelea

De Roemeense Simona Storobelea heeft al een indrukwekkende carrière achter zich, gespecialiseerd in Roemeense volksmuziek. Geboren in een Lautari familie, kreeg ze de traditionele Roemeense muziek met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven. Haar moeder en grootmoeder leerden haar de traditionele Roemeense zangtechniek, en die van de zigeuners. Zij heeft zich al jaren verdiept in de Balkan muziekcultuur en de traditionele muziek van Roemenië, Bulgarije en Griekenland, alsmede de Roma cultuur. Ze werkt veelvuldig samen met The Brussels Balkan Orchestra. Woonachtig in België verzorgt zij optredens in heel Europa.

Gulmira Issabekova, piano

Gulmira Issabekova werd geboren in Astana(Kazachstan). Daar begon ze op 5-jarige leeftijd haar muziekopleiding aan de Music Academy Astana.
In 2009 ging ze naar de vooropleiding van het ‘P.I. Tschaikovsky’ conservatorium in Moskou en werd al na 1 jaar toegelaten tot de hoofdopleiding met een beurs, waar zij in 2014 afstuderde met lof.
Ze speelde reeds in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall en gaf concerten in Rusland, Kazachstan, Nederland, Duitsland en Turkije.
Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden en na een masterclass in 2014 bij Naum Grubert werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Master, die zij op 12 juni 2018 behaalde. Zij is momenteel gevestigd in Den Haag.

Anastasia Sobyanina, piano

Anastasia Sobyanina werd geboren in 1991 in de Kaspyisk-republiek Dagestan. In 2014 studeerde ze af aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou in de klas van Irina Osipova.

Anastasia Sobyanina is de eerste prijswinnaar van diverse internationale competities zoals de Internationale Pianowedstrijd “Citta di Pesaro”, de Internationale Pianowedstrijd in Waterloo, de Internationale Pianowedstrijd “Teacher and Student” in Moskou. Ze is prijswinnaar geworden van vele internationale competities, waaronder onder meer de Maria Yudina International Piano Competition, de International Chopin Competition in Rome, de International Music Competition in Londen en de Aarhus International Competition in Denemarken.

Sinds 2016 werkt Anastasia regelmatig als gastdocent op het Internationale Hugo-Staehle-Festival voor jonge pianisten in Kassel, Duitsland. Sinds 2017 is ze hoofd internationale betrekkingen van het Internationale Pianofestival “Clavis” in Sint-Petersburg / München.

Brussels Balkan Orchestra

Het Brussels Balkan Orchestra (BBO) ontstond in 2016 uit de aanstekelijke vibes van Nicolas Hauzeur, violist, onderwijzer, vertolker, inwijder en verbindend figuur rond het Balkan-repertoire dat hij sinds vele jaren, hier en elders, speelt en overdraagt.
Het ensemble brengt een ‘twintigtal’ muzikanten samen, in de ban van deze levendige, subtiele, dansbare en veeleisende muziek, aangeleerd door de grote meesters van de traditionele Bulgaarse, Roemeense en Griekse muziek. Het interpreteert voornamelijk parels van het volkse repertoire verzameld tijdens muzikale reizen om ze vervolgens te vertalen in een orkestrale versie vol delicatesse en sensualiteit. Het BBO brouwt een pittige en elegante muziek, geknipt voor dans, die levendig circuleert tussen de diverse verkende traditionele culturen.

Programma

14.00 uur – Ontvangst

15.00 uur – Welkom en kort woordje door Elly Blanksma – van den Heuvel, Burgemeester Helmond

15.10 uur – Bekendmaking sponsorbedrag en uitreiking cheques

15.30 uur – Concert

 

16.30 uur – Informele borrel met hapjes

18.00 uur – Einde borrel

Laatste nieuws

Voorbereidingen Nieuwjaarsconcert 2024 gestart

Na uitstapjes naar Wenen, Ierland en Italië gaan we komende editie de Balkan verkennen. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en het beloofd wederom een spectaculair programma te worden, zoals u van ons gewend bent.

Met artiesten uit o.a. Roemenië, Griekenland, Kazachstan en België, gaan we de muziek van de Balkan verkennen.

Ook de sponsorwerving is gestart, wij hopen weer te mogen rekenen op onze langjarige partners!

/ Nieuws

Hoofdgevers 2024

ROC Ter AA
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Gertjan Aarts
Sponsorwerving
gertjan@aartsrisicoadvies.nl
+31 6 11 01 52 43
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com