De goede doelen

Voor 2023

Er zijn reeds enkele mooie doelen geselecteerd en enkele nog in beraad.

Gevers 2023

Zij die ons in 2023 steunen

Het Nieuwjaarsconcert Helmond kan alleen georganiseerd worden met de steun van onze gevers.

Rotaryclub Helmond

i.s.m. Gemeente Helmond

Het Nieuwjaarsconcert Helmond is een initiatief van de Rotaryclub Helmond i.s.m. de Gemeente Helmond.

“Zorgt u dat het ons weer lukt in 2023.”

In een vertrouwde omgeving en op een vertrouwd moment, een verrassend programma!

Beste vrienden van ons concert,

Het 17e Nieuwjaarsconcert Helmond is in 2023 weer traditioneel in januari en wij stellen het enorm op prijs dat u daarbij wilt zijn!

In de vertrouwde en bekende omgeving zoals de meesten van u deze al kennen, presenteren wij u een afwisselend en verrassend middagprogramma, uiteraard met weer een gezellig en nuttig samenzijn daarna.

Ieder jaar opnieuw hebben we meerdere goede doelen, door de jaren heen al meer dan 65 en dankzij uw bijdragen hebben we in al die tijd al ruim € 440.000,- kunnen doneren.

Zo’n 100 bedrijven, instellingen, particulieren en het partnership met de Gemeente Helmond maken dit mooie evenement voor ons mogelijk.

Wist u dat een speciale commissie binnen Rotary Helmond de diverse goede doelen zeer zorgvuldig selecteert en in overleg met onze Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, de definitieve keuzes maakt?

Wij willen immers borgen dat uw middelen goed terecht komen.

De gekozen doelen komen bij Rotary Helmond ook nog een presentatie geven over de bestede middelen en soms ondersteunen wij aanvullend met onze gezamenlijke kennis binnen ons netwerk of waar nodig met een bestuursfunctie.

Ook dit jaar weer een mooi concert ten bate van goede doelen. Doelen die een bijdrage echt verdienen, of deze gewoon keihard nodig hebben!

Wij willen ze niet vergeten, zeker niet in de huidige tijd.

Uw bijdrage doet ertoe. Dank daarvoor!

Gertjan Aarts
Voorzitter Stichting Helmond ontvangt – Helmond geeft
Nieuwjaarsconcert Helmond

Veel mensen in onze stad hebben het moeilijk. De energiecrisis en de koopkrachtcrisis zorgen voor grote uitdagingen. Juist nu hebben we elkaar hard nodig. Voor hulp, voor een steuntje in de rug, voor een luisterend oor.

Het is goed dat er weer een Nieuwjaarconcert van Rotary Helmond plaatsvindt, waar we met muziek verbinding maken in de stad. En ook dit jaar krijgt een aantal maatschappelijke initiatieven een steuntje in de rug. Deze initiatieven zijn zo belangrijk voor de mensen in de stad. Zeker nu.

Want we willen dat iedereen kan meedoen. Aan ons sámen de taak om ook de mensen te betrekken die het moeilijk hebben. Onze verenigingen en stichtingen zijn daarbij cruciaal. Duizenden vrijwilligers in de stad die ondersteunen en verbinden. En zij kunnen zeker een helpende hand gebruiken.

Samenkomen is een begin, samenwerken is de toekomst. Dat is wat het Nieuwjaarsconcert Helmond ons leert!

Elly Blanksma – van den Heuvel, Burgemeester Helmond

De uitvoerende musici

Francesca Pusceddu, sopraan

De Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu werd in 1994 geboren op Sardinië. Ze begon haar muziekstudie als violiste en studeerde in 2015 af aan het Staatsconservatorium van Cagliari (Italië).

In 2019 maakte ze deel uit van het Young Artist Programme en in datzelfde jaar kreeg ze de prijs als beste opkomende operazangeres in Sardinië. Ook in 2019 studeerde ze summa cum laude  af in zang aan het Prins Claus Conservatorium (Groningen) bij Hanneke de Wit. Ook bij pedagoog Margreet Honig bleef ze studeren en ze sloot in 2021  haar studie aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam succesvol af. Als soliste trad Francesca op in verschillende zalen in Italië en Nederland zoals onder meer het Muziekgebouw en het Concertgebouw Amsterdam met diverse opera- en operetterollen. Maar haar repertoire omvat werken uit de baroktijd tot hedendaagse muziek.

Felipe Gallegos, tenor

Felipe Gallegos werd geboren in Guadalajara, Mexico. Hij heeft zich ontwikkeld als een klassieke tenor in oratorium, concertmuziek en opera. Hij begon zijn studie aan de Universiteit van Guadalajara, daarna won hij verschillende beurzen van het Nationaal Instituut voor Schone Kunsten van Mexico om zijn studies in het buitenland voort te zetten. Onder zijn leraren bevinden zich Carlos Aransay, Katherine Cieszinsky, Corradina Caporello, Claude Corbeil en Joan Dornemann. Hij studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Catrin Wyn-Davies en Rita Dams.

Op het opera toneel zong hij in de Rossini-opera Viaggio a Reims, La cambiale di Matrimonio, El Retablo de Maese Pedro van De Falla, L ‘enfant et les sortegegies door Ravel, en L’ Elisir d’amore van Donizetti.

Op het concertpodium zong hij evangelist-rol en aria’s van Johannes Passion van Bach, evenals o.a. het Magnificat en Cantata BWV 111. Ook zong hij solo’s in Il Vespro della Beata Vergine van Monteverdi met Capella Barroca de México, Requiem van Mozart, Negende Symfonie van Beethoven met OFUNAM en Pasión según San Marcos van Osvaldo Golijov met Orquesta Sinfónica Nacional de México en was hij te gast bij de Opera de Bellas Artes met Orquesta del Teatro de Bellas Artes in México. Onlangs heeft hij de rol van Ferrando gezongen in Così fan tutte van Mozart in het Summer Opera Season met de Dutch National Opera Academy.

Hij is lid van Coro de Madrigalistas de Bellas Artes, waar hij ook als dirigent heeft gewerkt.

Gabriel González Jiménez, dirigent

De jonge dirigent Gabriel González werd in 2002 geboren in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje.

In 2020 is hij cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in de afstudeerrichting contrabas. Sinds 2021 studeert hij Orkestdirectie bij Arjan Tien aan het Conservatorium Maastricht. Regelmatig assisteert hij Arjan bij diverse orkesten.

Hij dirigeerde verschillende ensembles zoals Young Orchestra of Gran Canaria, Conservatory of Las Palmas Symphonic Orchestra, Maastricht Saxophone Ensemble, Conservatorium Maastricht Orchestra, Limburg Youth Orchestra, Nederlands Studenten Orkest en het VU Orkest Amsterdam.

De komende maand dirigeert hij het Offstage orkest van het VU Orkest in het Concertgebouw, in een productie van Mahlers Tweede symfonie “Auferstehung”

Musica Lyrica

Ensemble Musica Lyrica is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Het instrumentale deel bestaat uit spelers van de grote orkesten van Nederland, zoals Philharmonie Zuid, Zeeuws Orkest en Radio Philharmonisch Orkest.
Het instrumentaal ensemble bestaat uit circa 18 spelers: strijkers, blazers en piano en zij zijn uitstekend thuis in dit veeleisende repertoire.

Het vocaal ensemble is samengesteld uit leden van het Brabant Koor, aangevuld met zangers uit de wijde regio.

Samen met dirigent Gabriel González en de beide solisten staan zij garant voor een prachtig concert!

Samen met dirigent Gabriel González en de beide solisten staan zij garant voor een prachtig concert!

Programma

14.00 uur – Ontvangst

15.00 uur – Welkom en kort woordje door Elly Blanksma – van den Heuvel, Burgemeester Helmond

15.10 uur – Bekendmaking sponsorbedrag en uitreiking cheques

15.30 uur – Concert

 • Triomfmars uit Aïda / Giuseppe Verdi
 • ‘Quel Guardo, Il Cavaliere’ uit Don PasQuale / Vincenzo Bellini
 • ‘Hummingchorus’ uit Madame Butterfly / Giaccomo Puccini
 • ‘Parigi o Cara’ uit La Traviata / Giuseppe Verdi
 • ‘O Mio Babbino Caro’ uit Gianni Schicchi / Giaccomo Puccini
 • ‘Nessun Dorma’ uit Turandot / Giaccomo Puccini
 • ‘Va pensièro’ uit Nabucco / Giuseppe Verdi
 • ‘Quanto è bella’ uit L’elisir d’amore / Gaetano Donizettii
 • ‘Casta Diva’ uit Norma / Vincenzo Bellini
 • ‘La donna è mobile’ uit Rigoletto / Giuseppe Verdi
 • ‘Brindisi’ uit La Traviata / Giuseppe Verdi

 

16.30 uur – Informele borrel met hapjes

18.00 uur – Einde borrel

Laatste nieuws

Voorbereiding Nieuwjaarsconcert 2023 in volle gang

Na een uitstapje naar het voorjaar, is het Rotary Nieuwjaarsconcert in 2023 weer terug op de vertrouwde plek: de weken na nieuwjaar!

Op Zondag 15 januari zal ROC ter Aa in het teken staan van de Italiaanse Belcanto-stijl. Solisten, koor en orkest nemen u mee langs de grote opera’s van o.a. Donizetti, Bellini, Pucinni en Verdi.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en we hopen wederom op een groot bedrag om weer zoveel mogelijk goede doelen te ondersteunen.

/ Nieuws

Hoofdgevers 2023

ROC Ter AA
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Gertjan Aarts
Sponsorwerving
gertjan@aartsrisicoadvies.nl
+31 6 11 01 52 43
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com