Dit zijn de goede doelen voor 2024

Buurtcamping Helmond Noord

In 2023 is de eerste buurtcamping in Helmond georganiseerd voor en door bewoners in Helmond Noord i.s.m.  LEV groep, Be Bizzy, Wijkraad en Gemeente Helmond. Buurtbewoners gaan dan op vakantie in hun park in eigen buurt. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is.

Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties.

Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima.

Vervanging van Blikkie, dé voorleesbus van bibliotheek Helmond-De Peel

Sinds 2014 is Blikkie de voorleesbus een begrip in de Peel. Met deze in het oog springende voorleesbus is er de afgelopen tien jaar gewerkt aan het stimuleren van leesplezier onder kinderen en worden veel kinderen bereikt waarvoor een bibliotheekbezoek niet vanzelfsprekend is. Blikkie richt zich vooral op de kinderen tot en met groep 4 (7-8 jaar).
Kinderdagverblijven en scholen kunnen een aanvraag voor een bezoek van Blikkie doen. Daarnaast is Blikkie ook actief bij speeltuinen, evenementen, bedrijven en andere organisaties. Blikkie is veel te vinden in de Helmondse Verhalenspeeltuin. Het project draait nagenoeg geheel op vrijwilligers, zowel chauffeurs als voorlezers.

De bus is hard toe aan vervanging.

Toneelgroep Genesius

Toneelgroep Genesius is de oudste toneelgroep van Helmond, opgericht op 31 januari 1899, dus met een rijke historie. De vereniging brengt 2 à 3  producties per jaar ten tonele.

Genesius streeft naar hoge kwaliteit en gezelligheid. Zij huren meestal  professionele regisseurs in om bijzondere producties van de grond te krijgen. Hierdoor kunnen de leden hun acteerprestaties ontwikkelen en kan het publiek genieten van mooie voorstellingen.

De vereniging is toe aan nieuwe decorstukken en kostuums die met de nodige inventiviteit meerdere jaren in verschillende voorstellingen gebruikt kunnen worden.

Stichting dierenparken Helmond

De stichting beheert 3 dierenparken in Helmond: De Warande, Hortensiapark en De Rippert. Er is de wens om een grote glijbaan te kunnen plaatsen in het park De Warande.

ROC Ter AA
Keizerin Marialaan 2
5702 NR Helmond
Dhr. René Coolen
Programmering / PR / Communicatie
rmcoolen@gmail.com
+31 6 24 34 91 96
Mw. Antoinette Knoet-Michels
Sponsorwerving
antoinette@knoetmichels.nl
+31 6 15 07 74 93
Dhr. Gertjan Aarts
Sponsorwerving
gertjan@aartsrisicoadvies.nl
+31 6 11 01 52 43
Mw. Femke Mol
Secretariaat
femke@aartsrisicoadvies.nl
+ 31 492 74 51 52
Alle rechten voorbehouden
2atwork.com